با خواص شگفت انگیز زردآلو و مضرات آن آشنا شوید!

درخت زردول بومي نواحي چين مي باشد و هنوز هم بصورت وحشي در اين مناطق مي رويد اين درخت در اوائل قرن اول ميلادي به آسيا و اروپا راه يافت .
درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر مي رسد برگهاي آن مانند قلب نوك تيز و برنگ سبز روشن مايل به زرد مي باشد . گلهاي زردآلو درشت و برنگ سفيد متمايل به قرمز است .
ميوه آن گوشتي و زرد رنگ با طعمي مطبوع و شيرين بوده كه در اواسط تابستان ميرسد.
هسته زردآلو صاف ، قهو هاي و يبضي شكل است در داخل هتسه مغز آن قرار درد كه طعم آن شيرين و گاهي تلخ مي باشد .
خواص درماني زردآلو
زردآلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است
1)تصفيه كننده خون است
2)عروق را باز مي كند
3)ملين است
4)بوي بد دهان را رفع مي كند
5)تب بر است
6)بعلت داشتن كبالت براي كم خوني مفيد است
7) روم مفاصل را برطرف مي كند
8) ضد نرمي استخوان است
9)براي قليايي كردن بدن مفيد است
خواص درماني هسته و برگ زردآلو
مغز هسته از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و برگ و گل آن سرد و خشك است .
1- مغز آن تقويت كننده قواي جنسي است
2-وغن مغز هسته را اگر در گوش بچكانيد صداهاي گوش را از بين برده و سنگيني گوش را درمان مي كند .
3-روغن مغز هسته براي نرم كردن پوست مفيد است
4-روغن مغز هسته اگر تلخ باشد كشنده كرم معده و روده است
5-روغن تلخ هسته ورم معقد را از بين برده و سنگ مثانه را خرد مي كند.
6-دم كرده برگ زردآلو براي قطع اسهال مفيد است
7-براي تسكين گوش درد چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش بچكانيد .
مضرات زردآلو
– زردآلو بطور كلي دير هضم ، ثقيل و نفاخ است . شاخاص سالخورده و كودكان بايد از زياد خوردن آن احتراز كنند . هميشه بايد زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نيز تناول نمود زيرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان مي سازد .
– آلرژی یکی از عوارض جانبی و احتمالی خوردن زردآلو در مقدار زیاد است.
– زردآلوی خشک حاوی سولفیت است. سولفیتها میتوانند بر سلامتی تاثیر بگذارند و باعث ایجاد حملات آسم شوند. بنابراین افراد حساس به سولفیت باید از مصرف زردآلوی خشک پرهیز کنند.
با سرطان مبارزه میکند
زردآلو منبعی عالی از آنتیاکسیدانها است. رادیکالهای آزاد معمولا به علت آلودگی، اشعهی آفتاب و سایر شرایط محیطی ایجاد میشوند. آنها روند رشد سلولها را با مشکل مواجه میکنند و منجر به بروز تغییر در DNA سلولها میشوند. این امر سبب تشکیل سلولهای سرطانی در بدن میشود. بنابراین، برای محافظت از خود در برابر سرطان به طور مرتب زردآلو مصرف کنید. علاوه بر این، مطالعات نشان میدهند که هستهی زردآلو دارای ترکیباتی به نام B۱۷ است که به درمان سرطان کمک میکند. این میوه حاوی مقادیر بالایی از ویتامین A و C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و از بدن در برابر سلولهای سرطانی محافظت میکند.
یبوست را از بین میبرد
زردآلو حاوی مقدار زیادی پکتین است، نوعی فیبر محلول که به درمان یبوست کمک میکند. مصرف این میوه اغلب به بیماران مبتلا به سندرم رودهی تحریکپذیر و یبوست توصیه میشود. فیبر به مدفوع حجم میدهد و به این ترتیب عبور آن از طریق رودهها آسانتر میشود. زردآلو حرکت لولهی گوارش را به راه میاندازد و حرکات روده را تنظیم میکند. میزان بالای فیبر موجود در زردآلو نیز برای سلامت رودهی بزرگ حیاتی است.
تب را پایین میآورد
اعتقاد بر این است که آب زردآلو تب را درمان میکند. خواص آرامبخش و ضد التهابی آن بر درجه حرارت کلی بدن تاثیر میگذارد و تب را پایین میآورد. با مخلوط کردن آب زردآلو و آب، یک معجون آماده کنید. ۱ قاشق غذاخوری عسل را به این معجون اضافه کنید. ترکیب حاصل را دو بار در روز بنوشید تا سرماخوردگی، سرفه و تبتان تسکین بیابد.
به فرآیند کاهش وزن کمک میکند
این میوهی کم کالری یک افزودنی عالی به رژیم کاهش وزن شما خواهد بود. صد گرمی زردآلو حاوی ۴۵ کالری است. فیبر نامحلول موجود در زردآلو آب را جذب میکند و معده را به مدت طولانی پر نگه میدارد. فیبر همچنین باعث عبور سریع غذا از طریق دستگاه گوارش میشود.
آکنه را از بین میبرد
خواص ضد التهابی روغن زردآلو میتواند به درمان آکنه و قرمزی پوست کمک کند. گوشت زردآلو به خصوص برای درمان پوست مبتلا به آکنه مفید است. با استفاده از زردآلو خمیری برای درمان آکنه و جوش آماده کنید و آن را روی پوستتان استعمال کنید. آب برگ زردآلو برای درمان زخم، آفتاب سوختگی و اگزما مفید است. اسکراب زردآلو جوشهای سرسیاه را کاهش میدهد، منافذ را پاک میکند و پوست را به صورت عمقی پاکسازی میکند، و مانع از بروز مجدد آکنه میشود.
:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1